dimarts, 14 de desembre del 2010

El web del Termcat es renova

Amb llums

El Termcat s'ha renovat, cosa que ha dut els maldecaps habituals quan estes institucions decidixen renovar els seus webs. Per sort la renovació no ha modificat res d'essencial i l'accés continua estant en la mateixa adreça (www.termcat.cat). En esta ocasió no se'ls ha passat pel cap desaparéixer i portar el contingut a un altre web, que és el que solen fer les administracions moltess voltes.

En el cas de la Generalitat valenciana, per exemple, hi havia un servei interessant i útil de documentació, el cidaj, però batalletes internes de caràcter personal i egoismes diversos l'han fet desaparéixer el cap dels anys —tant l'òrgan com el web— i ara es suposa que has de trobar el mateix en el web del docv, però, lamentablement, això no és cert.

On abans hi havia un cercador àgil i profund, ara hi ha un cercador superficial i poc clar i que dóna resultats que no funcionen. Abans tenies un servei d'informació periòdic que podies precisar temàticament, i ara has de rebre informacions per tipus documentals sobre qüestions que en general no t'interessen. Un gran pas sense dubte per l'ascens funcionarial o polític d'algú, però un perjuí per a la qualitat de la informació a què haurien de tindre accés els ciutadans.

En el cas de la Generalitat de Catalunya, on també són habituals les aparicions enlluernadores i les desaparicions estrepitoses, hem pogut gestionar els canvis del web del Termcat amb facilitat i sense perdre la pista del web del servei. ¡Oli en un llum!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada